Deşi ne aflăm în secolul XXI unii oameni încă se comportă ca în Evul Mediu. În Iasi s-au semnalat cazuri cutremuratoare ale unor animale folosite  în gospodărie şi care sunt apoi schingiuite fără milă. Cai cu picioare zdrobite şi limbi tăiate, bătuţi şi înfometaţi http://stirileprotv.ro/exclusiv/stirile-tale/revoltator-cai-cu-limba-taiata-si-picioarele-sfaramate-cu-toporul.html Oare câte cazuri din acestea trebuie să se mai întâmple, câte suflete trebuie să mai moară pentru a se lua într-adevăr măsuri pentru combaterea lor?

Personal nu sunt de acord cu folosirea animalelor la circ. De cele mai multe ori acestea sunt înfometate şi bătute pentru a face numărul de spectacol iar spectacolul în sine trebuie să fie foarte obositor pentru ele…atâtea lumini, aplauze, gălăgie, oameni, agitaţie…cu siguranţă nu se simt ca în mediul lor natural.  Îmi vine acum în minte un film pe care l-am văzut când eram copil…”Fram, ursul polar” ; îl recomand celor care nu l-au văzut.

Nu sunt de acord nici cu acele concursuri în care bietele animale sunt forţate şi antrenate să se lupte între ele pentru distracţia şi câştigul financiar a unora care se numesc “oameni”. Oare…le-a întrebat cineva dacă îşi doresc să facă asta? Dacă sunt fericite? Dacă se simt iubite? Nu cred că îşi pune nimeni problema asta fiindcă ele nu pot vorbi…şi nu au dreptul de a alege în aceste circumstanţe. Se conformează şi îndură fiecare lovitură şi insensibilitate din partea oamenilor. 

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements